Sayfalar

15 Haziran 2011 Çarşamba

Yüzyılın Yalanı : Mete Serdar Çoban

Adı Real Madrid'le anılan Mete Serdar Çoban'ın kim olduğunu merak etmiyor musunuz? Evet biz de merak ediyoruz.

Çıkan haberlerde Mete'nin Real Madrid'le anlaştığı , hatta Bernabeu'yu gezip fotoğraflar çektirdiği yazıldı çizildi. Evet 
Serdar Mete ; Inter , West Ham  ve Galatasaray alt yapılarında oynamış. 94' doğumlu 1.73 boyunda solbek oyuncusuymuş. Lakabı : Sol ayaklı Maicon 'muş. Ama nasıl oldu da 6 sene Inter altyapısında oynayan bir Türk'ü fark edemedik? Ünü İspanya'nın Marca gazetesine kadar yayılan Mete Serdar kimdi gerçekten? Real Madrid 4. Türk'ü alacak mıydı?

Bunu merak eden Fanatik gazetesi yazarları bu konuyu araştırdı ve çıkan sonuç tek kelimeyle "inanılmaz". Tüm bunlar hayal ürünü. Evet yanlış duymadınız hayal ürünü. İşte Fanatik gazetesindeki haber ;

"Önce Galatasaray’a sorduk, “Mete diye biri siz de hiç oynadı mı?” diye. Onlar, böyle birini hiç tanımadıklarını söyledi. Daha sonra İnter’in Futbol Akademisi’ni aradık. Telefonda karşımıza çıkan yetkiliye kendimizi tanıttıktan sonra “Mete Serdar Çoban’ı soracaktık?” deyince hemen, “O bir yalancı. Böyle biri asla İnter’in altyapısında oynamadı ve tesislerimize hiç ayak basmadı. Bu haberi kimin yaptığını bilmiyoruz” cevabını verdi. Real Madrid’li yetkiller de, “Böyle bir transfer hakkında bir bilgimiz yok. Sadece denenmeye çıkmış olabilir!” ifadelerini kullandı. 30 yılı aşkın İngiliz futbolunu yakından takip eden ve Londra’da yaşayan temsilcimiz Edip Adanır ise “Böyle birini hiç duymadım” dedi. "

Ciddi anlamda şaka gibi bir haberle karşı karşıyayız.Böyle bir sahtekarlık uzun zamandır ne görüldü ne duyuldu. Başka futbolcuların gollerine kendi atmış gibi yayımladı , resimler çektirdi , imza dağıttı. Olmaz böyle şey dedirtti. Türk gazetecilik tarihine geçti. Gülsek mi ağlasak mı bilemedik . Ama şu bir gerçek ki ; Fanatik gazetesini gönülden kutlamak gerek.

İşte sahtekarlığın kanıtları ;
Sahtekarlığın Resimleri
Kendini Tanıttığı Golleri 

Abdullah YAVUZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder