Sayfalar

13 Haziran 2011 Pazartesi

Bobo Gider , Bebe Gelir

Beşiktaş , Manchester United'da forma giyen 21 yaşındaki Bebe'yi kiralık olarak renklerine bağladı . Onun hikayesi diğer Manchester'da oynayanlardan biraz farklı.

İşte Bebe'nin şaşırtan hikayesi ;

Bebe , 2 sene önce Portekiz'in 2.lig Estrela da Amodora'da top koşturmaktaydı. O sıralarda kulübü büyük bir mali krize girdi ve Bebe'yi sadece 100.000€ 'ya satmak istediler. Bu şekilde biraz gelir elde etmek istediler. Ancak olmadı. Bebe'ye talip çıkmadı. Ardından sezon sonunda serbest kalan Bebe, Portekiz 1.Lig takımlarından Vitoria Guimares ile kontrat imzaladı. Henüz maç yapmadan Avrupalı scoutların dikkatini çekti , başta Manchester United'ın scoutu olmak üzere. Ve geçen yaz 7.500.000€'ya Manchester'lı oldu. İşte 6ay önce 100.000€'ya satılamayan Bebe , böylece bir dünya kulübünde oynamaya başladı. Bu da Bebe'nin şaşırtan hikayesi.


Şimdi ise Beşiktaş ile anlaşmaya vardı. Bebe forvette ve kanatlarda kullanılabilen 1.90 boyunda sprinter bir oyuncu. Onu pek fazla izleme fırsatımız olmadı. Zaten şu ana kadar ki toplam kariyerinde 36 maça çıkıp 6 gol atmış. O tam bir kara kutu

Bence Beşiktaş bu transfer ile bir kumar oynadı. Bebe'nin ne yapacağını kimse bilemez. Muhtemelen 6+2+2'nin son +2si için düşünülmüştür zaten. Tabi Forlan isminden sonra Bebe'nin alınması Beşiktaşlıları pek doyurmamıştır. Ancak Beşiktaş zaten Mustafa Pektemek ile buradaki sorunu çözmüştü. Bebe'nin neler yapacağını zaman gösterecek..


Abdullah YAVUZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder