Sayfalar

5 Haziran 2011 Pazar

Futbolda Değişmesi Gereken Kurallar

Futbolda değişmesi gereken kural da olur mu demeyin. Getçekten futbolun güzelliğine zarar veren , onu zevkli bir oyun olmasını engelleyen kurallar var kanımca. Şimdi bunları inceleyeceğiz.

 1) Penaltı + Kırmızı Kart
Hepimizin bildiği gibi son adam rakibine oyun kuralları dışında bir faul yaparsa kırmızı kartla cezalandırılır. Bu olay ceza sahasında olursa karar penaltı ve kırmızı kart olur. Peki ya bu kural ne kadar adil? Zaten penaltı verilerek bir avantaj sağlanmış oluyor rakibe , bir de kırmızı kart verilerek oyunun tadı tamamen kaçırılıyor. Bu kural bir çok maçı zevksiz hale getiriyor . Bununlar birlikte , hakemi aldatmaya yönelik davranışlara bu tür pozisyonlarda  sıkça rastlanıyor. Çünkü fahiş bir kazanç sağlanıyor penaltıyı kazanan takıma. Kısa bir zaman için de değişmesini istediğim kurallardan biri..

2) Deplasman Golü
Dünyada deplasman kavramı yavaş yavaş etkisini yitirirken böyle bir kural da etkisini yitirmeli kanımca. Barcelona İngilizlerin mabedi Wembley'de Manchester'ı 2-0 yenebiliyorsa ; Schalke San Siro'da Inter'e 5 atabiliyorsa böyle bir kurala gerek olduğunu düşünmüyorum. Dünyada artık tribün baskısı ve ya taraftar desteği profesyonel topçuyu etkilememeli. Etkilese bile daha makül çözümler bulunmalı diye düşünüyorum. Deplasman golü bir takımı şampiyon yapmamalı , tur atlatmamalı.

Abdullah YAVUZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder