Sayfalar

12 Haziran 2011 Pazar

Ceyhun Gülselam Galatasaray'da!


"Bir forma bir insana bu kadar yakışır." dedirten bir fotoğraf.

Muhtemelen Fatih Terim'in isteğiyle gerçekleşen ilk transfer. Alt yapı eğitimini Almanya'da alan Ceyhun , Galatasaray'la 3 yıllık sözleşmeye imza attı. Barış Özbek yolları ayıran ; Mustafa Sarp , Cana ve Ayhan ile de yolları ayrımayı planlayan Galatasaray için ilaç gibi transfer.

Ceyhun'un artıları - eksileri?

Henüz 23 yaşındaki Ceyhun, orta sahada defansif olarak oynayan , ancak hava toplarındaki hakimiyeti ve uzaktan etkili şutları ile fileleri havalandırabilen bir oyuncu. Trabzon'da as oynamamasına rağmen attığı 10 gol bunun bir göstergesi. Ceyhun'un boyu 1.93 ve fiziksel olarak oldukça kuvvetli. Gerek stoperde gerekse defansif orta sahada oynayabilmesi onun bir diğer artısı. En önemli eksisi topu oyuna sokma kabiliyeti. Klasik yerli orta saha problemi. Ancak Ceyhun'un Almanya alt yapılı olması sebebiyle bunu daha rahat aşabileceğine inancım sonsuz. Trabzon'da Selçuk ile birlikte oynaması da bu sorunu aşmasına yardımcı olacaktır.

Galatasaray'da şans bulabilir mi?

Bu sezon Galatasray'da sıkça şans bulacağına inanıyorum. Eğer Cana satılırsa o pozisyona bir yabancı transferi gerçekleşmesi muhtemel. Gelecek yabancı oyuncu ile  forma rekabetine girecek ve uzun lig maratonunda 15-20 maç oynayacaktır. Eğer Cana satılmazsa , forma şansını daha yüksek buluyorum. Cana'nın sık sakatlanan ve kolay kart gören bir oyuncu olması sebebiyle daha sık forma şansı bulacaktır.

Fatih Terim - Ceyhun Gülselam?

Hatırladığımız gibi ona milli şansı veren teknik adam Fatih Terim'di. Bu Ceyhun'un özgüveni ve performansı üzerinde şüphesiz etkili olacaktır. Geçen sene yerli oyuncu sıkıntısı yaşayan Galatasaray için hem geleceğe dönük , hem de bugün fayda sağlayabilecek olması sebebiyle 10 numara transfer. Hoşgeldin CEYHUN GÜLSELAM!

Abdullah YAVUZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder