Sayfalar

5 Haziran 2011 Pazar

Beşiktaş Alt Yapısı ve Furkan Şeker

Furkan Şeker , Beşiktaş altyapısında oynayan 19 yaşındaki defans oyuncusu. Aynı zamanda 19 yaşaltı milli takımımızda görev almakta.

5 Haziran 2011'de oynanan U19 Türkiye-Almanya maçında izleme fırsatı bulduğum genç stoper oldukça dikkatimi çekti. Özellikle topu oyuna sokma kabiliyeti ile diğer Türk stoperlerden hızla sıyrılıyor. Bir yerli stoperden beklenmeyen 35-40 metrelik isabetli pasları görünce çok şaşırdım. Attığı paslar , oyunu okuma kabiliyeti Pique'yi ciddi anlamda aratmıyodu.

Bununla birlikte pozisyon bilgisi de inanılmaz iyi. Servet , Toraman , Zan vs gibi stoperlerin yaptığı komik hataları , yapmayacağına inanıyorum. Oyundaki konsantrasyonunu görseniz siz de bana hak vereceksiniz.  Hata yapsa bile süratı ile 2.hamleyi de yapabilecek sürate sahip bir oyuncu. Tek dez avanatajı boyu sanırım. Tam net olarak bilmemekle birlikte 1.75 civarı boyu var.

Bursaspor altyapısında oynayan bir başka oyuncu  Muhammed Demir de turnuva'nın yıldızlarından. Almanya maçında attığı enfes frikikle gözlerin pasını sildi. 3. maçındaki 6.golüne imza attı. Beşiktaşlı , Sezer Özmen biraz ağır olmakla birlikte hava toplarındaki etkisi ile yıldızını parlattı.

Beşitaş alt yapısı gerçekten önemli isimler yetiştiriyor. Gelecekte bu isimler beklenen patlamayı yapabilirse hem kulüpler düzeyinde , hem de milli takımlar düzeyinde önemli başarılar bizi bekler.

 Abdullah YAVUZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder