Sayfalar

16 Haziran 2011 Perşembe

Reyes , Forlan ve Ujfalusi Galatasaray'da!

Galatasaray transferde beklenen hamleyi yaptı. Reyes , Forlan ve Ujfalusi transferlerini tamamladı! Evet şimdi bu transferleri tanıyalım.

Jose Antonio Reyes? 27 yaşındaki İspanyol yıldız oyuncu , listedeki inanamadığım oyunculardan biri. Yaşı henüz genç ve çok diri bir oyuncu. Galatasaray'da çok şeyi değiştirebilecek bir yıldız. Hem forvette hem forvet arkasında hem de sol açıkta oynayabilen oyuncu çok yönlülüğyle de dikkat çekiyor. Geçmişine bakıldığında Real Madrid , Arsenal gibi takımlar bulunan Reyes , İspanya Milli takımında da 21 Maç oynayıp 4 gol attı. Böyle bir Reyes'i tartışmak sanırım yersiz. O sezon içinde 20 maçı çok rahat oynayabilen bir oyuncu. Hem karakteri hem tekniğiyle Arena'yı ayağa kaldıracaktır. Hoşgeldin JOSE ANTONIO REYES!

  Diego Forlan? 2010 Dünya Kupası'nın tartışılmaz en önemli yıldızıydı Forlan. 5 gol atıp altın ayakkabıya da ortak olmuştu. Müthiş sol ayağı , enfes frikikleri , sürati , gücü, liderlik kabiliyeti , uzun şutları , tekniği , son vuruşları ... Onun yeteneklerini saymakla bitiremeyiz. Takımın lokomotifi olacaktır. Kariyerine bakıldığında  ; Manchester United , Villareal ve Atletico Madrid gibi önemli takımlar var. Uyum sorunu yaşayacağını sanmıyorum. Çünkü onun yapısı biraz farklı. Hem lider hem de delici bir golcü. Oyun içinde hırsıyla da dikkatleri üzerine çeker. Ancak beyefendi kişiliğinden hiç taviz vermeyen , hakemlerle diyaloğa girmeyen bir isim.  Ciddi anlamda çok çok önemli bir transfer. Milli takımının da en özel isimlerinden biri olan Forlan ; 74 maçta 29 gol attı. Saha içinde arkadaşlarını motive etmesi , takımı ateşlemesiyle tanınan Forlan , takım içinde Arda'ya da oldukça yardımcı olcaktır. Bu ligde eğer sakatlık veya herhangi problem olmazsa en az 20 gol atacağına inanıyorum.Eğer ki takım arkadaşları Arda , Reyes ve Elmander ile iyi anlaşabilirse mükemmel işler başarabilir. Hoşgeldin FORLAN!

Tomas Ujfalusi? 33 yaşındaki Çek savunma oyuncusu. Savunmanın hem ortasında , hem de sağında görev yapabiliyor. O da çok yönlü bir oyuncu. 33 yaşına rağmen oldukça diri bir oyuncu. Bir sezonda 30 maçı çok rahat yapabilen ve istikrarlı bir oyuncu. Aynı zamanda lider ruhlu bir oyuncu ve Çek Cumhuriyeti'nin de kaptanı. Kariyerine bakıldığında Fiorentina , Atletico Madrid ve Hamburg gibi takımlar bulunmakta. Sağ bek pozisyonunda oynadağında oldukça sürekli bir performans sergileyen oyuncu , stoper pozisyonunda da kora kor mücadele etmeyi becerebilen bir yıldız. Topu oyuna sokma yeteneği de vasatın üzerinde. Galatasaray savunmasını tek başına sırtlayabileceğine inanmıyorum. Ancak yanına yapılabilecek bir takviye ile çok daha iyi bir performans sergileyebilir. Hoşgeldin UJFALUSİ!

İşte Galatasaray'ın yeni yıldızları böyle. Galatasaray yabancı transferinde yolu yarıladı diyebiliriz. Şimdi kaleci ve orta sahaya yapılabilecek takviyeler kaldı. Yeni gelişmeler oldukça blog güncellenecektir.

Resmi açıklama da geldi ;

Bizi izlemeye devam edin.

Abdullah YAVUZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder