Sayfalar

10 Haziran 2011 Cuma

Gökhan İnler'in Şaşırtan Futbol Kariyeri


Gökhan İnler , Udinese'de forma giyen Türk asıllı İsviçreli orta saha oyuncusu. Yaşı 27. Futbolla ilgilenenler 2010 Dünya Kupası'nda onu yakından tandılar. Lider ruhlu , savaşcı , güçlü ve iki yönlü bir oyuncu. Gerek pasları gerek uzaktan şutları ile rakipleri için korkulu bir rüya. Rakibi orta alanda karşılar ve rakibin oyununu bozar. İlla ki birine benzetmek gerekirse Mascherano'ya benzeteliebilir. Dünya Kupası'nda İspanya-İsviçre maçında gösterdiği üstün performansla takımının galibiyetinde önemli rol oynamıştı.Şimdilerde adı Napoli , Juventus ve Türk takımlarıyla anılır oldu.

Peki ya bugünlere nasıl geldi Gökhan?

Şüphesiz ki bu hiç de kolay olmadı. Gurbetçi bir babanın oğluydu. Babasının desteğiyle futbola başladı. Temel eğitimini İsviçre'de tamamladı. Ardından kendini futbola adadı . Altyapıyı Balıkesirspor'da aldı. Ardından Fenerbahçe'de denendi. Ancak Daum beğenmedi ve gönderilmesini istedi. Ardından Beşiktaş'ta denendi ancak yine olmadı. Gökhan sonunda Türkiye'den vazgeçip İsviçre'ye döndü. FC Aarau'ya transfer oldu. 2006 yılında FC Zurich'e gitti. Burada 2 sene İsviçre şampiyonluğu yaşadı ve kariyerinin zirvesini yaptığı Udinese'ye gitti.


Neden İsviçre Milli Takımını seçti?

Bu soru Gökhan'a sorulduğunda verdiği cevap : "Türk milli takımından hiç bir teklif gelmedi". Gökhan kendisinin bir seçim yapma durumu olmadığını , zaten Türk milli takımında teklif gelmediğini söylüyor. Doğal olarak İsviçre Milli Takımını seçtiğini söylüyor. Hem şaşırtıcı hem de pişmanlık verici. Şimdi böyle bir yıldızın bize ne derece katkı vereceğini düşününce hayıflanmamak elde değil. Şimdi çıkıpta kimse Guus Hiddink'e kızamaz , Avrupa'daki Türklerle ilgileniyorum deyince.

Evet beğenmedik seni de Gökhan. Tıpkı Nuri'ye , Mevlüt'e yaptığımız gibi sana da şans vermedik doğru düzgün. Şimdi sen de Juventus'a , Napoli'ye git ki ; başını duvarlara taşlara vursun vaktiyle seni beğenmeyenler. Umarım çok daha önemli işlere imza atar , çok daha iyi başarılar elde edersin.

İşte Gökhan'ın sayısız uzaktan gollerinden biri ;


Abdullah YAVUZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder