Sayfalar

20 Mayıs 2011 Cuma

Real Madrid'de Türk Rüzgarı : Mesut - Nuri - Hamit

Real Mesut'tan sonra bu transfer döneminde Nuri ve Hamit'le anlaştı. Peki ya bu oyuncuları ortak özellikleri nedir? Bu üç oyuncunun da ortak özelliği de Türk olmalarına rağmen , Türkiye'de hiç oynamamış olmaları. Yani Türk futbolunun onlar üzerinde tek katkısı Milli Takımlar düzeyinde. Tabi ki o da tartışılır. Bugün Almanya'nın en iyi oyuncularından biri olarak gösterilen Nuri'nin Milli takımda doğru düzgün oynamadığı düşünüldüğünde pek de katkımız olmadığı söylenilebilir.

Peki ya bu böbürlenme nerden geliyor? Daha doğrusu bize ne oluyor? Bu oyuncuların o seviyeye gelmesinde neredeyse hiç katkımız yokken , hatta onlara köstek olmuşken ; Türkiye futbolu her geçen gün gerilerken bu böbürlenmenin yersiz olduğunu düşünüyorum. Evet bu oyuncuların destekçisi olalım , hep yanlarında olduğumuzu hissettirelim ama asla onları bu noktaya biz getirmiş gibi davranmayalım. Onlar buraya tırnaklarıyla kazıyarak geldiler. Bunu bilmeliyiz ve efendi efendi desteklemeliyiz.

Nuri Şahin isminin üstünde özellikle durmak istiyorum. Milli takımda bu oyuncuyu düzenli bir forma şansı dahi verilmedi. Anlamakta hala güçlük çekiyorum.Neden böyle bir yıldız milli takımda düzenli oynayamaz? Milli takım bu kadar kötü giderken , böyle bir yıldızdan nasıl tam verim alınamaz açıklanması mümkün değil. 


Türk futbolu neden böyle yıldızlar yetiştiremiyor? Neden Türkiye'de yetişmiş oyuncular bu düzeye yükselemiyor? Bunun bir çok sebebi mevcut sanırım. Ama oyunculara temel kişilik ve futbol eğitimini veremediğimizi düşünüyorum. Onun dışında henüz çok genç yaşta bu oyunculara ağır yükler yükleyip , onları yıldız havasına sokuyoruz. Daha gelişimini tamamlamadan bu oyuncular bu ağır yükler altında eziliyor ve bir an önce büyümek isteyen çocuklar gibi şımarıyor.Hiddink'te tıpkı böyle düşünüyor ve sürekli gurbetçi oyıncularla ilgilenip onları ikna etmeye çalışıyor.Ömer Toprak , İlkay Aydoğan gibi isimler gelecekte yeni Nuri ve Hamitler olabilecek potansiyele sahip , bunu çok iyi biliyor Hiddink. Bu politikanın yanlış olduğunu söylemek de oldukça zor. Umarım bir gün biz de yaptığımız hatalardan ders alırız ve kendi ülkemizden oyuncuları Real'de , Barcelona'da görürüz.

Abdullah Yavuz


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder