Sayfalar

17 Mayıs 2011 Salı

Galatasaray ve Teknik Adam Sorunsalı

Galatasaray'da senelerdir çözülemeyen bir problemdir teknik adam problemi. Ya aşı tutmaz , ya aşı tutar başarı gelmez , ya da başarı gelir teknik adam gider. Son 4 sezonda gelen antrenörler:  Karl Heinz Feldkamp , Cevat Güler , Micheal Skibbe , Bülent Korkmaz , Frank Rijkaard ,Gheorge Hagi , Bülent Ünder.. 4 sezon 7 hoca . Ters giden bişeyler olmalı. Her antrenör geldiğinde istikrarın hedeflendiği ve hocanın sonuna dek arkasında olunduğu deklare ediliyor ama 3-5 başarısız sonucun ardından bileti kesilip yollanıyor.
Türkiye'deki başarıya endeksli bakış açısı belki de yönetimi buna zorluyor. Ancak 7 isimden bir tanesi bile mi başarı sağlayamaz? Dünya'da çeyrek asrı deviren teknik adamlar mevcutken bizde neden çeyrek senede 1 antrenör gönderiliyor? Bunun sebebinin yanlış zamanda yanlış isimlerle anlaşılması olduğunu düşünüyorum. Örneğin Bülent Korkmaz ve Georghe Hagi. Bu isimler tam bir enkaz devraldılar ancak sezon sonu dahi beklenmeden yollar ayrıldı.
Şimdi de ağızlarda bir Fatih Terim dolamakta. Yeniden aynı kısır döngü. Hadi hocayı gönderelim. Sonra da düşünelim : Fatih Terim mi? , Mircea Lucescu mu ? , Eric Gerets  mi?, Georghe Hagi mi? .. Sanırım Galatasaray taraftarı da bu kısır döngüden sıkılmıştır. Galatasaray'ın yeni yüzlere , yeni düşüncelere ihtiyacı vardır. Bu kısır döngünün içinden bir an önce çıkılmalıdır.

Gelelim bu teknik adamların alınış şekline. Hagi getirilmeden önce 4 teknik adamla görüşülüp sonuç alınamadğı Galatasaray yönetiminden sızdırılmıştı. Galatasaray'ın ne halde olduğunu adeta dünya görmüştü. Ama ne yazık ki yine ders alınmadı. Galatasaray'la teknik adamlarla görüşür ve bunu daha sonra açıklar. Ama yine Fatih Terim'le görüşüldüğü açık bir şekilde ifade ediliyor. Ya Fatih Terim reddederse? Bu sefer Galatasaray'ın prestijinin zedelenmesinden kim sorumludur? Eski yönetimin yaptığı hatalardan , Ünal Aysal'ın ders almasını umuyorum. Bilinmesi gereken şudur ki :
Galatasaray isimlerin üzerindedir. 

Abdullah Yavuz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder