Sayfalar

16 Mayıs 2011 Pazartesi

Bir Galatasaray Portresi : Adnan Polat

1953 yılında Erzurum'da dünyaya gelen Adnan Polat , Galatasaray'da Başkan Yardımcılığı , Futbol Komünitesi Başkanlığı ve ardından 2008 yılında yapılan seçimleri tarihi bir farkla kazanarak , 33. Galatasaray Başkanı seçilmiştir.

Polat Neler Yaptı?
Evet , Polat 20.45 diyerek tüm Galatasaray taraftarının gözü önüne gelmiştir. Onu ilk kez bu kadar yakından tanıyan Galatasaray taraftarı onu çok sevmiş , bağrına basmıştır.




2007-2008 sezonunun yarısında Başkanlık Koltuğuna oturan Adnan Polat tarihi bir şampiyonluğa tanık oldu. Feldkamp ile başlayan Cevat Güler ile devam eden bu serüvende , Galatasaray mutlu sona ulaştı. Tüm Galatasaraylıların aklında kalan ve yılın spor fotoğrafı seçilen görüntü :
 Polat İş Başında 2008-2009!
Takımın başına Alman Micheal Skibbe getirildi.Göze hoş gelen bir futbol oynatmayı amaçlayan Skibbe için Galatasaray transfer girişimlerini başlattı. Geniş ve etkili bir kadro kurmayı hedefleyen Galatasaray yönetimi inanılması güç transfer hamleleri yaptı. İşte o transferler:

Fernando Meira: Portekiz milli takımı stoperi Galatasaray'da 

Harry Kewell Galatasaray'da! Taraftarın senelerce kahramanı olacak Kewell imzayı attı.

 Çek yıldız Galatasaray'da : Milan Baros !
Galatasaray bu yıldız transferlere rağmen bir türlü istikrarı sağlayamadı. Ligi 5.sırada tamamladı. 2-5'lik Kocaeli maçının ardından Skibbe ile yollar ayrıldı.
Bülent Korkmaz takımın başına geldi. Şampiyonlar Ligi 3. Ön eleme turunda Steau Bucuresti'ye elenen Galatasaray , Uefa'da yoluna devam etti. 4-3'lük tarihi Bordeaux maçının ardından Hamburg'a elenen Galatasaray Uefa'ya da veda etti.
 Muhteşem 3'lü İş Başında 2009-2010!
Adnan Polat - Haldun Üstünel - Adnan Sezgin üçlüsü Galatasaray'da devrim gerçekleştirmeye karar verdiler. İnanılması gerçekten güç transferlere imza atan bu üçlü o dönem adeta tapılır bir hale geldi. Öncelikle takımın başına bir efsaneyi getirerek işe başladılar. 

Ve hızlıca yıldız oyuncu transferine girşildi. Kaleye Leo Franco , sağ açığa Kader Keita , orta sahaya ise dünyaca ünlü 10 numara Elano Blumer transfer edildi.

Devre arasında yıldız transferine devam eden Galatasaray , Giovanni Dos Santos , Jo, Lucas Neill gibi isimlerle de anlaştı. Ancak sonuç hem Avrupa'da hem Lig'de hem de kupada hüsran. Rijkaard ve onca yıldız da çare olamadı. Bitmek bilmeyen savunma ve kaleci hataları , hücum oyuncularının takım savunmasına yardım etmeyişi ve topu oyuna sokma problemlerini Galatasaray bir türlü aşamadı. Galatasaray sezonu 3.sırada tamamladı. Ancak Rijkaard ile yola devam kararı alındı.

Polat Sonunu Hazırladı 2010-2011!

Galatasaray'da yönetimde çatlak sesler yükselmeye başladı. Yönetimde de sorunlar devam ediyordu. Başta Haldun Üstünel olmak üzere bir çok yönetici ile yollar ayrıldı. Rijkaard ile devam projesi de işe yaramadı. Galatasaray elindeki kadroyu da koruyamadı. Başta Keita ve Elano olmak üzere bir çok isim satıldı. Bunun üzerine Galatasaray Uefa Avrupa Ligine bile kalamadı. Rijkaard da başarısız sonuçların ardından gönderildi.
Takımın başına efsane isim Hagi getirildi ancak o da pek uzun ömürlü olmadı. Üstüne Galatasaray'a mali külfet sağlayan Culio , Stancu , Kazım gibi isimleri getirdi. Galatasaray ileri gideceği yerde daha da geriye gitti. Kaptan Arda Turan ve yönetimdeki bir çok isim küstürüldü. Galatasaray düşme potasına kadar geriledi ve Adnan Polat kongrede ibra edildi ve Adnan Polat dönemi son buldu.
Adnan Polat'ın Çılgın Projeleri!
Türk Telekom Arena

Adnan Polat döneminin en önemli çalışmalarından biri Türk Telekom Arena stadının bitirilip , hizmet vermeye başlamasıdır.
 Futbol A.Ş ile Sportif A.Ş Birleşti

Galatasaray senelerdir sırtında taşıdığı Sportif A.Ş yükünden kutularak Futbol A.Ş ile birleşmeyi sağladı.
Riva Projesi

4 senedir ruhsatı alınmaya çalışılan Riva'daki arazinin ruhsatı alındı. Galatasaray burada villalar yaparak sürekli gelir elde etmek istiyor.

Polat Giderken...




Adnan Polat Galatasaray'ın özlediği transferleri - son sezon hariç- yaptı. Stadı açtı ve mali açıdan Galatasaray'ı düzlüğe çıkardı. Ancak sportif anlamdaki korkunç başarısızlık onun sonunu hazırladı. Galatasaray düşme potasına girdi. Arda ve Haldun Üstünel küsütürüldü ve Adnan Polat bu krizleri yönetemedi. Olmadı. Rijkaard , Hagi , Skibbe , Bülent Korkmaz , Cevat Güler , Bülent Ünder.. İstikrar sağlamak isterken 3 senede kimler geldi kimler geçti . Jo , Dos Santos , Keita , Elano , Kewell , Misimovic .. Olmadı başkan. Keşke sportif durumla daha yakından ilgilenseydi.Ama şunu söylemek gerek , Galatasaray en karizmatik başkanını kaybetti. Gerek duruşu gerek söylevleri ile Galatasaraya yakışan bir isimdi Adnan Polat. Artık 34. Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ın daha başarılı olması dışında dilenebilecek hiç bir şey kalmadı.

Bir dönemim ve bir yazının daha sonuna geldik. Bizi izlemeye devam edin .

Abdullah Yavuz



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder