Sayfalar

23 Mayıs 2011 Pazartesi

Blackpool Küme Düştü Ama Uefa'da!

İngiltere Premier Ligi'nde sezonun son haftası olan 38. hafta mücadelesinde sezonu şampiyon tamamlayan Manchester United sahasında Blackpool'u 4-2'lik skorla mağlup etti. Bu skora göre ligi 39 puanla 19. sırada tamamlayan Blackpool küme düştü. Ancak Fairplay ligini lider tamamlayan Blackpool Uefa Avrupa Ligi biletini cebine koydu. 
38.Haftada bir puan alması durumunda ligde kalacak olan Blackpool , 4-2 yenilerek dramatik anlar yaşıdı. Premier Ligi gerçek anlamda renk katan Turuncular , bir sonraki sezon Championship'te mücadele edecek. 

Bu maç iki kişi için de farklı anlamlar ifade ediyordu ; Edwin Van Der Saar ve Sir Alex Ferguson.

Blackpool maçı ile birlikte Van Der Saar son Premier Lig maçını oynadı . Bu sezon futbolu bırakacağını açıklayan Saar Manchester'ın tarihine adını altın harflerler kazıdı.


25 yıldır Manchester United'ı çalıştıran Sir Alex Ferguson , 7. kez Premier Lig yılın teknik direktörü ödülünü kazandı. Çeyrek asrı deviren teknik adam 12.kez Premier Lig Kupasını kazandı. Tam bir futbol efsanesi oldu. İskoç teknik adam bir sonraki sezonda da takımının başında olacağının sinyallerini verdi.

Abdullah YAVUZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder