Sayfalar

28 Mayıs 2011 Cumartesi

Avrupa'nın En Büyüğü Kim Olacak?


Bugün saat 21.45'te Avrupa'nın en prestijli kupasının finali oynanacak. 3 sene önce de karşı karşıya gelen iki takım bu sefer kozlarını Wembley'de paylaşacak. Dev final öncesi Manchester'da Hargreaves yok . Barcelona'nın ise Milito eksik.

Pep Guardiola dar bir kadro ile yarıştığınından yakınıyor. Ancak final için umutlu. Son 4 yılda 3 kez finale çıkan Ferguson ise daha temkinli. Tecrübeli teknik adam ateşe ateşe gitmeyeceklerini , rakiplerinin güçlerinin farkında olduğunu belirtti. Ayrıca Pep'e övgülerde bulundu.

Mücadeleye 2 takım da temkinli başlayacaktır tahminimce. Barcelona klasik oyununun dışına çıkmayacaktır. Manchester'da gole en yakın ismi Chicharito olarak görüyorum. İki takımda çok iyi savunma yapıyor ama Manchester rakibinin oyun bozabilecek takım savunmasına ayrıca Rooney gibi de modern bir forvete sahip. Rooney'nin hırsı ve gücü ile kazanacağı toplar , Giggs'in milimetrik pasları ve Chicharito'nun müthiş koşuları Barcelona'yı zorlayan kısım. Manchester cephesinde Ferguson'un yeni prensi Chicharito'nun maçın kilit adamı olacağına inanıyorum. Savunmaların önde olacağını ve forvet arkasına koşuların etkili olacağına inanıyorum. Havadan rakiplerine nefes aldırmayan Vidic-Ferdinand ikilisi bu kadar hızlı pas yapan takım karşısnda bocalamaya müsait. Bu bocalamadan yararlanabilecek Messi - Pedro ikilisinin savunmanın arkasına sarkması da kilidi çözebilir.

Ferguson , Mourinho kadar kapalı bir oyun oynamasa da savunma da riskleri almayacaktır . Barcelona cephesinin kilit oyuncuları , turnuva boyunca 1000 pas yapan Xavi ve Busquets. Eğer bu ikili bugün günlerinde olursa , Manchester'a pek şans tanımıyorum. Özellikle Xavi bugün oyun temposunun daha üstünde oynamak zorunda.  Park ve Rooney 90 dakika hücum pres yapma potansiyeli olan oyuncular. Real Madrid maçlarında olduğu kadar  orta sahada pas yapamayacaktır Barcelona. Eğer bu ikili orta alanda istediği pas trafiğini kurarsa Barcelonayı durdurmak imkansız. Eğer ki kilit çözülecekse 70-75 aralığında çözülecektir. Özellikle Messi'nin topla koşuları Manchester savunmasına zor anlar yaşatır. Messi için bugün ayrıca özel bir gün. Sampiyonlar Liginde 11 gol atan oyuncu , Ruud Van Nistelrooy'un 12 gollük rekoruna ortak olabilir hatta geçebilir.



Muhtemel 11'ler:

BARCELONA: Valdes - Daniel Alves, Pique, Puyol, Abidal - Xavi, Busquets, Iniesta - Pedro, Messi, Villa

MANCHESTER UNITED: Van der Saar - Fabio, Ferdinand, Vidic, Evra - Valencia, Carrick, Giggs, Ji-Sung Park - Rooney, Chicharito.

Az gollü ama zevkli bir maç bekliyorum. Şampiyonlar Ligi finaline yakışır bir futbol akşamı olması dileğiyle..

Abdullah YAVUZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder