Sayfalar

21 Ağustos 2009 Cuma

Elano Geldi Ama...

Galatasaray sezonun en iyi transferlerden birini belkide en iyi transferini yaptı ve Manchester City'nin yıldız oyuncusu aynı zamanda Brezilya Milli takımında da oynayan Elano'yu transfer etti.Ama benim ve bazı kişilerin kafasındaki soru şu : Kimi kesecek ?

Mustafa Sarp klasik bir ön libero gibi oynuyor ve zaten güçlü olan Galatsaray hücumuna pek katkı sağlamıyor.Önünde Ayhan var.Ayhan hem ileri hem geri gelerek oynuyor.Defans-hücum hattı arasındaki bağı oluşturuyor.Hücuma aşırı katkı sağlamıyor rakibi karşılayan ilk isim olup Mustafa'yla birlikte ortayı kapatıyor.Arda takımın hücumsal anlamda beyni görüntüsünde ,hücumda pas alişverişini sağlıyor.Sağ ve sol kanatta Keita ve Kewell çok etkililer.İlerideki Baros bildiğimiz Baros ama sanki geçen seneki formundan biraz uzak gibi.

Şimdi gelelim asıl meseleye , Elano kimi kesicek ? Keita ne kadar harika bir futbolcu olduğunu gösterdi.Şu anda onun yedeğe çekileceğini düşünmüyorum.Zaten biraz sorunlu olduğuda konuşuluyor bunu kabul edeceğini sanmıyorum.Kewell sezon içinde 34 maçın 10 unda yedek kalmayı kabul edebilir ama Elano'nun yedeği olmayı kabul eder mi , ben hiç sanmıyorum.Arda'nın yedek olması gibi bir durum söz konusu bile olamaz.Geriye bir tek Ayhan kalıyor(ya da Mustafa Sarp).Evet iki oyuncuda yedek kalmayı kabullenebilir ama o zamanda hücumsal anlamda ne kadar yükseliş yaşanacaksa defansif manada da o kadar düşüş yaşanır.Barcelona'da Xavi-İniesta gibi 2 tane hem hücum hem defans yapabilen oyuncu vardı.Galatasaray'da bu ikili Ayhan-Arda , yani biri ofansif biri daha defansif oyuncu ve şu ana kadar çok iyi gidiyorlar.Ayhan'ın kesilmesi durumunda Arda-Elano oynar , yani 2 ofansif oyuncu.Arda defansa gelir , gelir ama ne kadar başarılı olur bilinmez ayrıca daha fazla koşacağı için formuna etki eder. Yinede bu ikili zayıf takımlara karşı çok rahat bir şekilde oynar.Ama beklenmedik goller yenip beklenmedik puan kayıplarıda yaşanabilir.

Mustafa Sarp tek başına defansı toparlayabilir mi , yedek kalmayı kabul edecek biri bulunur mu , Galatasaray 5 atıp 4 yiyen bir takım görüntüsü mü çizer , yoksa her şey bu yolda devam eder mi ?Bunu zaman gösterir

1 yorum:

  1. Öncelikle Elano'nun birini kesmesine gerek yok . Çünkü Galatasaray'da sürkli rotasyon olacağı şimdiden belli.Bu sebeple bazen Kewell , bazen Arda , bazen Keita ya da Baros yedek olacaktır. Ki sakatlıklar ve yorgunluklar göz önünde bulundurulduğunda bu oyuncun kimseyi kesmesine gerek kalmayacaktır. Hem Talinn maçında Kewell'ın forvet oynayabildiğini de görmüş olduk. Yani bi sorun çıkacağını zannetmiyorum.

    YanıtlaSil