Sayfalar

24 Ağustos 2009 Pazartesi

Barça'dan "Süper" Tarife


İspanya Süper Kupa Finali rövanş maçında Barcelona Atletic Bilbao'yu 3-0 mağlup ederek kupanın sahibi oldu.
Camp Nou'da oynanan mücadelede Barcelona'ya galibiyeti getiren goller 49. ve 67. dakikalarda Lionel Messi ile 72. dakikada Bojan Krkic'ten geldi. Barcelona ilk maçı deplasmanda 2-1'lik üstünlükle tamamlamıştı.
İlk yarıda oyunda biraz denge vardı. İki takımın karşılıklı atakları izlendi. İlk yarı 0-0 eşitlikle bitince Guardiola'nın öğrencileri ikinci yarıda oyuna ağırlığını koydu. Sağ kanattan çalımlarla ceza sahasına giren Leo Messi, açısı daralmasına karşın çok güzel bir vuruşla topu kaleci Iraizoz'un üzerinden ağlara gönderdi 1-0. Ardından Barça'nın atağı seven sağ bek oyuncusu Daniel Alves'in ceza sahası içerisinde arkadan yapılan bir müdahaleyle yerde kalması sonucu hakem beyaz noktayı gösterdi. Topun gerisine gelen Messi rahat ve güzel bir vuruşla farkı ikiye çıkardı. 2-0'dan sonra oyundan iyice kopan konuk ekip sadece Barcelona ataklarına direnmekle kalınca savunmanın yaptığı büyük hatayı Zlatan İbrahimoviç'in yerine oyuna dahil olan Bojan Krkic affetmedi. Savunmanın kaleci Iraizoz'a gönderdiği top kısa düşünce büyük bir hızla araya girip kaleciyi geçen Bojan, adeta kupayı garantileyen golü attı.
Maç bu skorla bitince Katalan ekibi İspanya Süper Kupa'sını 8. kez müzesine götürmüş oldu.
Bu arada Barcelona'nın finalde performansı merakla beklenen yeni transferi Zlatan İbrahimoviç ise iyi bir oyun sergiledi. Ara sıra yaptığı şık hareketlerle taraftarı heyecanlandıran İbrahimoviç, oyun kenarına alınırken ayakta alkışlandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder