Sayfalar

29 Ağustos 2009 Cumartesi

Var Mı Barcelona'ya Yan Bakan?

Guardiola'nın kendisine olan güvenini boşa çıkarmayan ve Messi'nin harika ara pasını iyi değerlendiren Pedro Rodriguez takımının kahramanıydı.


Barcelona - Shakhtar Donetsk Uefa Süper Kupa Finali mücadelesi, Katalan ekibinin 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı. 90 dakika golsüz tamamlanınca maç uzatmalara gitti. Bu maç, 34 sene sonra ilk defa uzatmalara giden bir Süper Kupa Finali olarak tarihe geçti. Uzatmaların ilk 15 dakikasından da gol sesi çıkmadı. 2. uzatma devresinin 10. dakikasında Pedro Rodriguez sol kanattan hızlı çıktı. Messi'ye attığı pasta Arjantinli yıldız topu kadife ayaklarıyla yumuşattı, ilk rakibini çok rahat geçti ve ardından üç kişinin arasından akıl almaz bir ara pasıyla tekrar Rodriguez'i gördü. Kaleciyle karşı karşıya kalan Pedro Rodriguez, topu rakip ağlara gönderdi.

Maçta gerek istatistiklerde, gerekse oyunda büyük üstünlüğü bulunan Barcelona idi. Ara sıra klasik Shakhtar'ın orta sahada kapanarak kaptığı toplardan rakip kaleye yaptığı kontre atakları izledik. Fakat savunmanın göbeğinde oynayan Puyol ve Pique'nin neredeyse hatasız oyunları bu atakları sonuçsuz bıraktı.

Böylece, Pep Guardiola yönetimindeki Barcelona; Lig Kupası, İspanya Kral Kupası,Şampiyonlar Ligi Kupası ve İspanya Süper Kupası'ndan sonra Uefa Süper Kupas'ıyla birlikte beşinci kupasını aldı.

Barcelona bundan önce 7 kez Süper Kupa Finali'ne çıkmış ve kupayı 3 kez müzesine götürmüştü.
İbrahimoviç, yer yer etkili olsa da bencil oyunuyla dikkat çekti.


Lionel Messi, Barcelona takımının en istikrarlı ve mücadeleci ismiydi. Muhteşem oynadı ve nefis de bir asist yaptı.
Kaptan defansta dümene geçti. Çok kritik müdahaleler yaptı, rakip forveti adeta kitledi ve hatasız oynadı.

İşte maçın en çok koşan iki oyuncusu. Xavi ve Hübschman. Hübschman 14.16 km, Xavi ise 15.21 km koştu. Xavi orta sahada mükemmel çalıştı. Gerek defansa yardım etti, gerekse hücumlara destek oldu. Adeta pas dağıtıcısı gibiydi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder