Sayfalar

20 Ağustos 2009 Perşembe

Sion-Fenerbahçe -Maç Öncesi-


Karşılaşma saat 21.30 da Stade Tourbillon'da başlayacak.Maçı Daniel Stalhammar yönetecek.Fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan Alex,Mehmet Topuz,Özer Hurmacı ve cezalı olan Bilica forma giyemeyecek.Meç Euro Futbol'dan canlı yayınlanacak.

Her ne kadar kağıt üstünde Fenerbahçe çok daha üstün gözükse de , Sion küçümsenmemesi gerekn bir ekip.Daha önce 2007 yılında Uefa Kupası 1. turunda Galatasaray ile eşleşen Sion kendi evinde oynadığı maçı 3-2 kazansa da , İstanbulda'da 5-1 yenilerek tura veda etmişti.Geçtiğimiz sezon İsviçre Süper Ligi'ni 7. sırada bitiren Sion'un teknik direktörü Fransız Didier Tholot. Sion UEFA Avrupa Ligi vizesini geçtiğimiz sene lig kupasını kazanarak elde etmişti.Sion'un yaş ortalaması 26.70. İsviçre Süper Ligi'nde 4 maçta aldığı 6 puanla şu an 4. sırada yer alan Kırmızı-Beyazlı ekip geçen sezon ligde oynadığı 36 maçta 44 gol atarken kalesinde 60 gol görmüştü.Yani çok gol yiyen bir ekip.Sion bu sezon Mpenza dışında önemli transferler yapmadı.Mpenza'da hâlâ eski formundamı belirsiz.Ama Monterrubbio dışında önemli bir oyuncusunu da göndermedi.Sion başkanı Constantin çektikleri kuranın şanssızlık olduğunu söylemişti.

Fenerbahçe için şu an herşey güllük gülistanlık gidiyor.Şu sıralarda takımdaki herkesin morali en üst düzeyde.Ayrıca çok eleştirilen Fenerbahçe savunması 5 resmi maçta 2 gol yedi -ki ikisinide Honved'den yedi- , bu da takım savunmasının iyi yapıldığını gösteriyor.Stoperde büyük ihtimalle Lugano-Önder ikilisi oynayacak.Lugano'nun performansı merakla bekleniyor.Aslında 2 oyuncu da geçen senelerden birbirlerini tanıyorlar.Her ne kadar geçen sezon resmi maçlarda birlikte oynamasalarda , birbirlerine aşinalar.Sağda Gökhan Gönül ortalama çizgisini yakalarsa Sion sol kanadı maç boyunca zor anlar yaşar.Roberto Carlos güven vermiyor ama yinede sol kanatta Santos'un gelişiyle daha verimli olmaya başladı , sakatlıktan kurtulduktan sonra pek ön plana çıkmamaya çalışsa da tecrübesiyle en azında sırıtmamaya çalışıyor.Orta sahada Fenerbahçe adına pek bir sorun yok gibi.Şu anda tek sorun Guiza ya yakın olarak kim oynayacak.Sağlam bir Mehmet Topuz ya da Özer o bölgede çok rahat bir şekilde görev yapabilir ama ikiside sakat.Basında çıkan haberlere göre Semih'in oynanması bekleniyor.Semih bir takımın beyni olabilir mi orası meçhul.Ama yinede rakibinde zayıf olması nedeniyle ben Fenerbahçenin rahat galip gelmesini bekliyorum.

Muhtemel ilk 11 ' ler şu şekilde:

Fenerbahçe
Volkan Demirel
Gökhan Gönül
Diego Alfredo Lugano
Önder Turacı
Roberto Carlos
Kazım Kazım
Cristian Baroni
Emre Belözoğlu
Andre Dos Santos
Semih Şentürk
Daniel Guiza
Teknik Direktör:Cristoph Daum
Sion
Vannins
Vanczak
Chihab
Alioui
Paito
Die
Mitreski
Obradovic(C)
Dominguez
Marin Mpenza
Teknik Direktör:Didier Tholot

İddaa'da da Fenerbahçe

İddaa'da da Fenerbahçe favori gösteriliyor:

Sion galibiyet: 4.20
Beraberlik: 3.45
Fenerbahçe galibiyet: 1.75

Banko "2" olarak söyleyebilirim ama sistem kuponlarında "0" da tercih edilebilir , garanticilerde "02" yi deneyebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder