Sayfalar

31 Temmuz 2012 Salı

Beşiktaş'ta FEDA Edilen Nedir?


Beşiktaş büyük bir maddi sıkıntının altından ödeyebileceği kontratlar imzalayarak ve öz kaynakalara yönelerek kalkmak istedi. Oyunculardan indirime gidilmesi istendi ve bazı olumlu sonuçlar da alındı. Ancak bu politika ne kadar başarılı oldu? İşte sorunlar;

1)Ricardo Quaresma sorunsalı..

Samet Aybaba ve Beşiktaş yönetimi Quaresma'yı kadrodu düşünmediklerini açıkça belirttiler ve bu konuda kararlı bir duruş sergilediler. Ancak beklenen olmadı. Quaresma'ya teklifler yağmadı ve şu an Beşiktaş'ın elinde patlamış gibi. Eğer kadroya alınmayacaksa 2 sezon daha yıllık 3.75M Euro alacağı ödenecek ya da 7.35M Euro tazminatı ödenip kulüple ilişkisi kesilecek. 

FEDA senesinde hal böyleyken başka bir çözüm gerekmez mi? İşin ilginç tarafı geçen sezon ;  “Yokluğun ne olduğunu çok iyi bilirim. ücretimde indirime gitmeye hazırım" diyen Q7 ile hiçbir görüşme yapılmamış.

Onu da bırakın henüz Samet Aybaba , Quaresma ile oturup konuşmamış bile. Quaresma'ya Aybaba hakkında ne düşündüğü sorulduğunda kendisiyle tanışma fırsatı olmadığını söylemiş. Sadece yönetimsel değil insani zaafiyetlerde var açıkçası.

Çok açık bir yönetim zayifeti ve oynamayan oyuncuya FEDA olan milyon eurolar.. Sonuçta bu oyuncu bir marka , en kötü döneminde bile Portekiz Milli Takımına seçilebiiyor. Klası da tartışılmaz. İndirime de gideceğini söylüyor. Niye bu sezon Quaresma bu takıma liderlik edip FEDA senesinde takımı uçurmasın? Eğer illaki istemiyorsan , hadi hepsini geçtim bu oyuncuyu ligin ilk yarısında bi vitrin değeri oluşturup satılamaz mıydı?

2)Matias Escude mi? Hani öz kaynaklar?

Beşiktaş Egemen'e ödenecek 1.1M Euro'yu çok bularak yollarını ayırdı ve 32 yaşındaki Fransız stoper Escude ile 900.000 Euro'ya anlaştı. Sadece 200.000 Euroluk bir fark var. Ve sahada her şeyini Feda eden Egemen'in bu sene inanılmaz ateşleyici bir güç olacağı da aşikardı. 

Ayrıca öz kaynaklardan bahseden Beşiktaş'ın Ersan , Toraman , Sezer Özmen ,Furkan Şeker ve Atınç Nukan'ın olduğu stoper bloğunu bir yabancı getirmesi bu oyuncuların forma rekabetini zorlaştıracaktır. 

3) McGregor faciası..

Beşiktaş'ın kaleci sorunu mu varmış? Cenk Gönen'e ne oldu? Yıllık 1.2M Euro ödenerek alınan bir kaleci ve Cenk'in doğru düzgün kendini geliştiremeyeceği bir sezon... Ayrıca Cenk'in yeterli bir kaleci olduğunu  ve gelecek de çok daha iyi işler yapacağına inanıyorum. Eğer bir yabancı alınacaksa bu sınıf bir kaleci olmalıydı. Beşiktaş'ın kaleci sorunu sadece yedek kaleci sorunuydu bu da Rüştü ile bir sezon daha yola devam edilerek çözülebilirdi bu yola da başvurulmadı. FEDA dendi geçildi.

4) Basına yansıyan gönderilecekler listesi;

BONSERVİSİ İLE GÖNDERİLECEKLER: BERAT ÇETİNKAYA, RIDVAN ŞİMŞEK, SEZER ÖZMEN, FURKAN ŞEKER VE CANER TURP

KİRALIKLAR: TANJU KAYHAN, BURAK KAPLAN, MERTCAN DEMİRER VE ATINÇ NUKAN

Eee FEDA sezonunnda forma şansı bulması beklenen birçok oyuncu ile yolların ayrılması kararı verildi. Rıdvan , Sezer , Furkan , Tanju , Burak, Atınç... Bir tek Muhammed takımla devam edecek gibi görünüyor. Öz kaynaklardan pek de umduğu bulamadı sanırım Beşiktaş. Yine geçmiş sezonlara benzer bir görüntüde izleyeceğiz gibi geliyor Beşiktaş'ı..

Umarım her şey yoluna girer.

Abdullah Yavuz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder