Sayfalar

27 Temmuz 2012 Cuma

Futbolu Yönetmek!

Uzun bir aranın ardından değinmek istediğim temel bir konuyla yayın hayatımıza başlayalım.

Türk futbolu büyük bir çalkantıdan çıkmış ve insanlar '3 Temmuz' silsilesinden sıkılmışken ; yöneticilerin ilginç söylemlerle karşımıza çıkması pek de çekilir cinsten değil. Bu konu da başı çekenlerin başında da Fikret Orman geliyor sanırım. Hani futbol maçlarındaki topun sahibi çocuk kadar ukala tavırları pek de sempatik değil sanırım. Beşiktaş taraftarının hoşuna gidiyor olabilir ancak kendini seçen insanlara da pek saygı göstermediği de ortada. "Biz de hata olur yanlış olmaz" gibi kabarık ancak işi boş söylemlerden uzaklaşıp bulunduğun yerin hakkını vermesini diliyorum.

Bu konu da Süleyman Hurma beyefendi ve Kayseri yönetimi de dikkatleri üzerine çekiyor. Hurma her transfer döneminde ilginç bir pazarlama tekniğiyle istediğini alsa da kendisinin pek de sevimli olduğu söylenemez. Onun "SAT-MI-YO-RUZ" açıklamalarından sıkılan krampon.net takipçileri : "Kombine almak isteyen Kayserispor taraftarları yönetimin hışmına uğradı: SAT-MI-YO-RUZ !" diyerek bizleri biraz olsun güldürdü :) Futbola sadece ticaret mantığıyla bakmak pek de yakışık almıyor bu çağda.

Yönetim konusunda bir taş da Trabzonspor'a... Kontrat yapma , sözleşme yenileme , oyuncuları kulüpte tutma gibi konulardaki zafiyetlerini bir kenara bırakıp her gidenin arkasından sallamayı prensip haline getiren Sadri Şener de bu konu da başı çekenlerden. İnsan dönüp kendine bakmaz mı? Yılların eskitemediği Galatasaray-Trabzonspor ilişkisini bitirmek sana mı düşer be adam? Daha dikkatli davranmalı, basına açıklama yapmak yerine kulübyle ilgilense daha başarılı olacağından herkes emin.

Bunlar daha birkaç örnek , niceleri yazılabilir elbette. Ancak benden bu kadar. Umarım bütün yazı bu türden açıklamalarla geçirmeyiz ve keyifle futbol konuşuruz.
                                                                                                       
                                                                                                                            Abdullah Yavuz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder