Sayfalar

18 Ekim 2012 Perşembe

Milli Takım "İSTİKRARI" Yakaladı!

Evet milliler 2014 Brezilya yolunda oldukça önemli bir yara aldı bu hafta. Önce hafta içi sahada rezil oyun ve Romanya mağlubiyeti , ardından Macaristan yenilgisi. Hep şikayet ettiğimiz istikrarı sonunda yakaladık. Artık devamlı olarak kaybediyoruz. Neler oluyor milli takımda, hangi taşlar yerinden oynuyor?

1) İnançsız Futbol

Hani hep deriz ya , "bizim takımlarımız yüreğiyle oynuyor , mantıklı davranmıyor" İşte artık o yüreği de kaybetmişiz. Özellikle Macaristan maçının son yarım saatini izlerken başımdan aşağıya kaynar sular döküldü sanki. Kimsenin umrunda değildi sanki maç. Herkes benim gibi izliyordu. 

2) Kadro kalitesi

Evet hep ağzımızda bir kadro kalitesi lafı , aldı başını yürüyor. Ben hayalci bir insan değilim. Kimse de boş düşlere kapılmasın , biz Hollanda'yla , Almanya'yla falan çekişemeyiz. Ama şu da bir gerçek ; biz ROMANYA ya da MACARİSTAN da değiliz! Romanya'nın en iyi oyuncusu Marica , o da Schalke'nin yedek forveti. Biz bu Macaristan'dan da asla kötü takım değiliz. Hani oynarsın oynarsın yenilirsin kimse bişey demez. Ama sahada sadece bir rezillik vardı. Milli rezillik. Gerçekten bunu kadro kalitesine bağlamayı aklım almıyor.

3) Sistem-Taktik-Seçimler

Biz , 4-2-3-1 oynamaya mecbur muyuz? Evet bu sistemi seçebiliriz , maça da başlayabilir. Ama olmuyor işte , değiştir maç içinde. Farklı bişeyler dene, ya da en azından sadece DENE! Biz sahada hiçbir şeyi denemedik. Hamit sezon başından beri formsuz işte , görmüyor mu bu insanlar. Oynayamaz mı Serkan Balcı bu takımın sağ bekinde. En azından denenemez mi? Sercan-Tunay kaliteli olsalar da devamlılıkları yok. Bu düzeyin oyuncusu değiller henüz. Olcan denenemez mi? Ama 9 sezonda 8 gol atan Aydın Yılmaz'ı denemek daha mantıklı geliyor hocaya.

Volkan Demirel'in kaleciliğine hiçbir lafım yok ama formsuz işte. Nerde Onur diye sormazlar mı? Milli kaleciler kulüp takımlarının YEDEK kalecileri. (Mert-Cenk) Birisi buranın milli takım olduğunu , en iyilerin olacağını Avcı'ya hatırlatabilir mi? Nuri Şahin'e genç diyen bir teknik ekibe sahibiz. Bence de genç , büyüsün de öyle gelsin. 

Hala stoper ikilisini bulamayan bir milli takımdan bahsediyoruz. Orta saha desen her maç farklı isimler. Forvet Allah'a emanet. Milli takımın kadrosunu ezbere saymayı bırak , her maç için 5 oyuncu tutturabilmek bile imkansız. Bu şekillde ne olur , nasıl olur kestirmek gerçekten zor.


4) Şike , şike , şike..

Şike soruşturmasını bile milli takıma bağlayanlar var. Bir de onlara İtalya örneğiyle cevap verenler: "İtalya her şike soruşturmasından sonra final oynadı" Evet öyle ama bizimle İtalya arasında bir fark var. Orda şike yapanlar cezalandırılıyor , bizde FEDERASYON BAŞKANI yapılıyor.








5) Kriz Futbolu

Ülke olarak bir geçiş dönemindeyiz. Yeni bir jenarasyon yakalamaya çalışıyoruz. Evet hepsi kabul ama oyun zora girdğinde oynayacak hiçbir futbol sistemimiz yok. Uzun vursak rakipten kalıyor , çizgiden sıfıra inemiyoruz, ortadan yeterli bindirmeler yok, biz hiçbir şey yapmıyoruz sözün özü.


6) Bak Ne Oldu Şimdi?



Romanya ve Macaristan'ın 6'şar puan gerisindeyiz. Hollanda'nın 9! İmkansız değil belki ama çok zora soktuk şansımızı bu bir gerçek. Şansımızın zora sokmak değil de hiçbir gelecek vaat etmemek kötü. Abdullah Avcı'yı göndermek sorunları çözer mi tam kestiremiyorum ama Brezilya 2014 için taze bir kan geitreceği kesin. Ama kalıcı çözümler için başka bir şey gerek. Bambaşka bir şey.

"Milli" takım dileğiyle..

Abdullah Yavuz

2 yorum: