Sayfalar

27 Ekim 2012 Cumartesi

Rüyalarda Yaşayan Takım: Galatasaray

Ordu 2-0 Galatasaray / / Galatasaray 0-2 Braga / / Galatasaray 1-1 Eskişehir / / Gençlerbirliği 3-3 Galatasaray / / Galatasaray 1-1 CFR Cluj... Son 5 resmi maçından 2 mağlubiyet 3 beraberlik aldı Galatasaray. Hani bu yazıyı yazmak için ne kadar sabrettiğimi göstermek istedim bir yandan da.

Bu gidişatı biraz daha yakından inceleyelim hep beraber.

1) Savunma mı? O da ne demek?

Son 5 maç 9 gol yemiş Galatasaray. Neredeyse 2 gol yemiş maç başına.Ki bu maçların çoğunda da oyuna hakimken golleri gördü. Buna talihsiz , şanssız goller demeyi kabullenemem. Evet 1-2 maçta yersiniz ama 5 maçta da olursa bunun adı hata olur. Böyle savunma mı olur hocam? Rakip topu alıp orta sahaya geldiğinde kimse yok ortalarda. Melo bir yerlere saklanıyor , Selçuk desen kayıp. Hamit savunma yapacak , orası çalışacak dedik ; sağ kanat iflas etti. Balta sakat Riera olmuyor. Ujfa yok , Cris futbola yabancı. Böyle savunma olur mu be hocam, sen söyle olur mu?

2) Melo-Selçuk?

Geçen sezon ikisi birlikte 20 golü aşan ikiliden bu sezon tık yok. Ama şu bir gerçek ki geçen sezonki fantastik bir performanstı. Bu oyunculardan toplam 10 gol beklemek idealdir. Ancak şimdilik o katkıyı da vermiyorlar. Selçuk geçen seneki formunun çok uzağında. Melo zaten ayrı bir alem. Hani alınmasın , gerek yok diye yazı yazmıştım da beni ipe koymuşlardı. Ayrıca bırakın çileği orta saha bomboş dediğimde gülenler vardı. Bütün yükü bu oyuncuların çekmesi gerçekten mantıklı gelmiyor bana. 90 gün tatil yapan Melo'ya taviz verilmesi nasıl mantıklı gelmiyorsa.

3) Umut-Burak-Elmander-Baros-Sercan?

Bir ben eksiğim forvette. 5 maç 5 gol ne yazık ki. Sercan-Baros'tan umut kesilmiş. Burak'tan 35 gol atmasını bekler olmuşuz , el insaf. Bu adam bir sezonda 20 gol atar. Bu sezon da atacak , garantisini veririm. Ancak Şampiyonlar Liginde böyle olmaz. Daha bitirici , daha güvenli , daha yırtıcı bir golcü lazım. Çilek değil golcü lazım Ünal Bey.

4)Hamit Altıntop?

En büyük hayal kırıklığımdır. Hala ismiyle oynuyor. Adı Hamit olmasa işi çok zor. 2 sezondur futbol oynamıyor ve futbola gerçekten yabancılaşmış. Toparlanacağını umut ediyorum ama bu kadar kritik maçlarda şans verilmesini kabullenemiyorum. Israrla kötü oynuyor ve ben takım içindeki adalet duygusunun da zedelendiğini düşünüyorum. Alınmasını katiyen yanlış bulmuyorum. Unutulmamalı ki Real Madrid de bu adamı 1 yıl sakatken aldı.

5) 4-4-2?


Evet en büyük sorun da burda. Geçen sezon rakipler Galatasaray'ı olduğundan daha az kuvvetli görüyordu bu bir gerçek. Ancak şu an her takım önce gol yemeyelim kafasında. Orta alanı 5'leyip formsuz Selçuk-Melo'yu o alanda boğuyorlar. Ardından Galatasaray bir anda açılıyor. Defans tel tel dökülüyor sonra. Suçlu defans gibi görülüyor ama gerçekten bu haksızca. Geçen sezon 4-4-2'ye dönerek kahraman olan Fatih Terim'in bu sezon da 4-5-1'e dönerek kahraman olacağından şüphem yok.


6) Şampiyonlar Ligi?

Şampiyonlar Ligindeki her maçtaki oyundan memnunum. Ama burası farklı bir yer. Kimse oyuna bakmaz. Sonuç almanız gerekir. Sonuç alamadıktan sonra 2 ay sonra sizi sepetlerler. Sonra ne rüya kalır ne takım. Bu kadar kolay gol yiyip , bütün maç o golü çıkartmaya uğraşarak büyük takım olunmaz. Güzel futbol karın doyurmaz.

7) Nasıl oynamalı?

Evet saldıralaım , ezelim , top bizde hayat güzel ama biraz da kontrolü elde tutmak lazım. Bu sebeple en azından CL'de daha kontrollü olmak da fayda var. Özellikle Hamit'ten faydalanılacaksa orta alanda faydalanmak en makulü gibi. Ancak Yekta , Emre , Ceyhun gibi isimlere de bir göz atılsa gerçekten çok daha güzel şeyler ortaya çıkabilir. Umut'tan ise kanatta faydalanmak daha mantıklı. Aslında değil ama henüz sağlam bir kanat oyuncusu alınmadğından elimiz mecbur. Forvete de acil takviye şart. Orta saha yardımcı olursa son yılların en hızlı defans hatlarından birine sahip Galatasaray. Bütün mesele orta sahada. 

Sırada Kayseri maçı var , bakalım neler değişecek , neler oluşacak. Bahis yapacaklara tavsiyem 1. Oran düşük derlerse üst oynayabilirler. Skor tahmini 3-1 Galatasaray galibiyeti.Hadi geçmiş olsun.


Abdullah YAVUZ

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder