Sayfalar

6 Ekim 2012 Cumartesi

El Classicoo!

İspanya'da yılın maçı! 07 Ekim Pazar günü 20.50'de! 8 Puan farkı atan Barcelona mı , kazanmak zorunda olan Real Madrid mi? Camp Nou'da yılın maçı öncesi takımların son durumları:

1) Barcelona 

Lige fırtına gibi girdiler. Sevilla ve Atletico Madrid gibi zor maçları kazanmalarını bildiler. Ama şu bir gerçek ki çok zorlanıyorlar. O eski günlerde olan maça golle başlayıp ilk yarıda 3 farkı bulan Barca sahada yok gibi. Özellikle son Atletico maçında hakemin altın tepsideki ikramını geri çevirmediler ve maçı kazandılar. Belki de en büyük sorunları savunma tandemi. Puyol kesin olarak olmayacak. Pique ise şüpheli gözüküyor. Ama ben Villonova'nın Pique'yi riske edebileceiğini düşünüyorum. Bir de Messi'nin düşüşte olduğu gerçeği var. Ancak illa ki Messi patlayacak ve o maç bu maç bence. Fabregas ise son haftaların hem formda hem çirkef ismi. Bu sefer daha istim üsütnde ve hakemlerin çok acıyacağını düşünmüyorum.

2) Real Madrid


 Lige kabus gibi bir başlangıç yaptı Real Madrid. Mourinho'nun takımlarının genel sorunudur kötü başlamak. Anck toparlama zamanı Ekim-Kasım aylarıdır. Tam da bu ayların içindeyiz. Ama orada da stoperde kimin oynayacağı belirsiz. Ramos'un yaşadığı sorunlar ve Varane'nın iyi oyunu  o bölgeyi biraz karıştırıyor. Mesut'un oynayacağını düşünmekle beraber Modric'e şans verebilme ihtimali de var. İşler yolunda gitmezse pimi çekilmiş el bombaları ; Pepe-Marcelo ikilisinin neler yapacağı da düşünüdürüyor. En büyük silahları yine Ronaldo. Yıldız oyuncu yine çok formda. Ajax'a hafta içi 3 gol birden atan Portekizli sinyali verdi gibi. Ayrıca oynarsa Essien de fark yaratma potansiyeline sahip bir oyuncu.

3) Nasıl bir maç bizi bekliyor?
Mourinho, Barca savunmasını bu kadar eksik yakalamışken önde baskı uygulayarak topu kazanıp doğrudan kaleye gitmek isteyecektir. Bu sebepten ötürü Barca topu oyuna sokarken sıkıntı yaşamazsa erken gol bulabilir. Ya da tam tersi Real Madrid gol bulabilir. Yani sözün özü ilk 10dk gol bekliyorum. Ondan sonra oyun kendi senaryosunu yazacaktır. Kilit oyunculardan biri Jordi Alba . Özellikle Arbeloa'nın zaaflarını etkili ve dinamik bindirmeleriyle değerlendirecektir. Real Madrid'in bu sahadan puan çıkarmak zorunda olduğu kesinlikle unutulmamalıdır. Ben burdan puan alacakalrını düşünüyorum. 1-3 , 2-2 gibi bir skor bekliyorum. Bahisçilere tavsiyem 4-6 gol aralığıdır. Son derece zevkli ve stresli bir maç bizi bekliyor. 

Abdullah Yavuz

1 yorum: