Sayfalar

7 Nisan 2013 Pazar

Galatasaray - Mersin İdman Yurdu



TFF ve hakemlik müessesinin ülkemizde ne hale geldiğinin en açık göstergesidir bu maç. İnsanların kurumlara , adalete ve en önemlisi insanlara güvenin bittiği noktadır. Açıp tekrar tekrar izleyip , bu iğrenç provakatif oyunu herkesin bir daha izlemesini ve ülkemizin iğrençleşen hakem provakasyonlarını bir kez daha görmenizi tavsiye ederim. Ve önce bir futbolsever sonra da bir insan olarak bu kadarını kabullenemeye gerçekten tahammül edemiyorum.


Dünyanın hiçbir yerinde bu şekilde bir hoca atılması olmamıştır. Tek kelimeyle : SKANDAL! Ötesini tarif etmeye kelimeler yetmez. Bana bir tane daha örneğini gösterin gerçekten bir daha bir şey yazmayacağım. Bu çok net AHLAKSIZCA bir provakasyondur. Bunu hakem hatası olarak görmemizi bekleyenler gözlerini bir an önce açsınlar. Hakemler Fatih Terim'i provake etmenin yolunu ona adaletsizce davranmak olduğunu biliyorlar çünkü ve bunu kullanıyorlar. Bu oyunu KABULLENMEYECEĞİZ!

Hakemlerin derdi futbolcu ve antrenörleri oyundan ihraç etmek değil onları sahada tutumaktır. Dünya'nın her yerinde bu böyledir ve böyle olmalıdır. Renk derdinde değilim , bu kadar çirkinliğe tahammül etmek gerçekten mümkün değil. Eğer oyunun hızlıca başlamasını engelliyor derseniz de Mersinli oyuncaya bakan nereye yöneliyor. Hiç bir açıdan elle tutulur bir karar değildir.

Pozisyonun sonrasına gelirsek, kesinlikle tasvip etmiyorum. Fatih Terim gibi dünya klasında bir teknik adamın daha sakin olması gerekir şüphesiz. Zaten pozisyon sonrası hareketlerden gerek cezayı alcaktır kuşkusuz. Ancak bu provakatif senaryoyu lütfen göz önünde bulundurun. İnsanları emeklerini bu şekilde hiçe saymak , o emekleri gasp etmek isteyenlere bu taraftarın yanıtı çok sert olacaktır.


Süleyman Abay denen şahsiyetin ( Hakem demeye dilim varmıyor) futbol psikolojisinden , futbolcu davranışında zerre kadar anlamadığı aşikardır. Mersinli oyuncunun topu yere vurmasında kart dahi çıkarmayarak tarafını çok net belli etmiştir. Hakemlerin tarafsızlığına olan inancımız tamamen sarsılmıştır. Çifte standardın , korkaklığın bu kadarı da fazla dedirtmiş bir bireyin bir daha futbolda yeri yoktur. Kendisinin bir an önce bu iğrençliğe son vermesini temenni ediyorum.

Maçta o kadar çok rezil hakem hataları  var ki buraya yazmakla bitmez. Ama en netlerinden biri : Mersinli oyuncunun yaptığı penaltı %100 gol şansı değil mi peki? Ee nerde senin adaletin? Adama sormazlar mı sen nasıl hakemsin diye? Drogba dönse direk karşı karşıya. Bütün bunlara göz yummak  aptallık olur. Beyfendiye en güzel cevabı futbolcular sahada vermiştir. Masabaşında ne yaparsanız yapın SONUNDA HAK EDEN KAZANACAK!

Emek hırsızlığına , futbol ahlaksızlığına bundan sonra tepkimiz çok daha sert olacaktır.

ARTIK ESKİSİNDEN ÇOK DAHA HIRSLIYIZ!

Abdullah YAVUZ




4 yorum:

  1. iyi güzel yazmışsın eline sağlık. sadece 2 şeye itirazım var. ilki her takım taraftarının yaptığı gibi sende kasıt aramışsın bence bu yanlış kasıtlı olan şeyler vardır illa ki ama her şeyde kasıt aramak bence paranoyaklık. 2. olarak dany'nin gördüğü kart doğruydu drogba'nın pozisyonu ise dany'nin pozisyonuna göre daha netti. ben 2 pozisyonda da hakemin başarılı olduğunu düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Eger bir olay 2 kez bu sekilde cereyan ediyorsa kesinlikle kasit aramamak elde degil. Drogba'nin pozisyonu ise muhakkak bariz gol sansi.

    Abdullah YAVUZ

    YanıtlaSil
  3. 2 kişi sahaya girmedimi çok taraflı bir şekilde makale yazıyorsun

    YanıtlaSil
  4. Yazdığımız yazının biraz ağır olduğuun bilincindeyim ancak yapılanların tek taraflı bir provakasyon olduğunu anlayabileceiğinizi umut ediyorum. Sahaya giren iki taraftarın da Mersin İdrman Yurdu taraftarı olduğunu biliyor muydunuz? Ki olmasa bile bu saha kapatma için yeterli bir ceza mıdır?

    "Adalet herkese lazım"

    Bakın ben kimseye ayrımcılıktan bahsetmiyorum. Ülkemizdeki adaletsizlik bahsediyorum. Bir sezondan yapılmayan kalmadı. En az Melo kadar tüküren ve türlü terbiyesizlikler yapan Meireles'e ve tükürmediğini TFF'nin de kabul ettiği Melo'ya aynı cezayı verirseniz adalet orada sorgulanır ve sorgulanmalıdır da.

    Dünyanın hiçbir yerinde eşine benzerine rastlamadığımız bir tekdnik direktör atma olayına şahit olduk. Mourinho hakeme kızıp elindeki su şişesini sahaya fırlatmadı mı? Ferguson Cüneyt Çakır'a maç sonunda demediğini bırakmadı mı? Sadece adalet istiyorum. Bugün tüm Türkiye'nin güvenini sarsmış bir yöentime karşı bu yazı hiç de taraflı değil.

    Abdullah Yavuz

    YanıtlaSil