Sayfalar

16 Mayıs 2013 Perşembe

Türkiye ve Futbol


Hani nerden başlasam neresine değinsem bilemediğim bir  hafta sonundan geçtik. Daha doğrusu hala geçemedik sanırım. Futbol konuşmaya pek de gerek yok gibi , sahada futbol adına pek bir şey yoktu. Goller dışında en fazla 1-2 pozisyon vardı belki ama bu 3 puanın çok ötesine geçen şeyler vardı.

1) Dakika 1'de ayrımaya gelen Drogba'ya hakemin önünde söven( Has... s... i...)  bunu tüm Türkiye'nin gözü önünde yapan ve her yere yansımasına rağmen hala provakasyon bahseden bir Volkan'dan bahsediyoruz. Kardeşim dakika 1 ya. Top auta gitmiş dön işine bak bu kadar basit. Sen zaten provakasyondan etkilenmeye çıkmışsın. Tribünlere oynuyorsun, hoş değil. Seni atamayan hakeme de yazıklar olsun. Umarım böyle bir Şampiyonlar Ligi finali yönetmez.


2) Bu ne hal gençler? Tamam anladık geçen sene bu stadın ışıklarını kapatıp suladılar. Türlü terbiyesizlik yapıldı size. Emeğinizi hiçe saydılar hepsi kabul ama bu ne hal? Bu bir haktır , kutlayabilirisniz şampiyonluğunuzu istediğiniz yerde ama Kimse kusura bakmasın ama çok net bu bir provakasyon. Yakışmıyor. Eğer gerçekten orda kutlama yapmak istiyorsanız adam gibi mücadeele eder yenersiniz öyle sevinirsiniz. Bu kadar basit. Galatasaray takımı şampiyon da olsa yenildiği bir maçtan sonra sevinmez , sevinmemeli.
3) Sabri-Volkan. Futbol sahalarında uzun zamandır görmediğimiz bir rezillik. Ve yine şaşırtmayan isimlerden. Bırakın beyler bu işi. Biriniz Galatasaray'ın kaptanı biriniz Fenerbahçe'nin kaptanı. Bırakın gidin bu takımlardan. Neymiş efendim küfür etmişmiş , yok efendim provoke etmişmiş. Olma kardeşim , olma provoke. Futbol denen oyun o kadar karmaşık değil ki. Sen milyon eurolar kazanacaksın , sonra da milletin gözü önünde bu görüntüleri vereceksin. İkiniz de bırakın gidin bu kadar net. Semih Kaya'lar , Gökhan Gönül'ler yetişir bu ülkede , siz yeter ki bırakıp gidin oraları. Yakışmıyorsunuz bu takımlara.

Yarın birgün milli takıma falan seçilirseniz ne olacak? Ya da sizi oraya seçecekler mi bir daha? Başka bir yerde olsa acaba milli takım yüzü görürler mi? Yazık gerçekten kimlerden medet umuyoruz. Milli takımın başarısızlığı sandığımızdan daha derinlerde olabilir.

4) Raul Meireles. Pazar günü gördüğümüz en güzel görüntü bu sanırım. Hakkıdır beyler. Meireles ne yapsa hakkıdır bu kadar açık ve net. Siz de çoluk çocuk severek izlersiniz. Çünkü Türk Futbol camiasını onu el-kol hareketleriyle kabullenmiştir ve ne yapsa yerden göğe kadar haktır. Siz bir adama bu kadar taviz verirseniz , kendi hakeminizi bu kadar yerin dibine sokarsanız başınıza bunlar gelir bu kadar açık. Hayırlı olsun. Ha bu arada hiç kırmızı kart görmemişti değil mi?

Fotoğraf: Meireles'ten Sabri'ye Şok Hareket
Fenerbahçeli Meireles, oyunun son dakikalarında oyundan çıkan Sabri Sarıoğlu'na şok bir hareket yaptı.

Fenerbahçe Galatasaray maçının son anlarında yaşanan olaylar sonucu kırmızı kart gören Sabri Sarıoğlu, oyundan çıkarken Fenerbahçe'nin Portekizli oyuncusu Meireles tarafından bu hareketlere maruz kaldı. 
Meireles'in bu hareketine Galatasaraylı taraftarlar micro-blog sitesi twitter'dan çok sert tepki gösterdi.

5)  Didier Drogba- Irkçılık. Gecenin yine en çirkin olaylarından biri. Bu kadar mı düştünüz ya? Bu kadar mı acizsiniz siz. Tarihimizde hiçbir siyah-beyaz savaşı yokken nasıl bu kadar doldunuz? Nasıl bu kadar insanlığınızdan oldunuz. Gerçekten yazıklar olsun.Biz ne ara bu kadar koptuk özümüzden?
Olayın gerçek boyutuna baktığımız Fenerbahçe tüm dünya basınında yer almıştır bu haberle. Yazık gerçekten. Belki 10-15 taraftar Fenerbahçe'nin üzerine 10-15 yıl çıkmayacak Irkçılık lekesi sürerken acaba hiç mi düşünmediler. Umarım bu olaylar kısa bir sürede unutulur gidier , yoksa olan Türk futboluna olur.

6) Hasan Şaş- Ümit Davala-Aykut Kocaman. Küfür etmişler Hasan Şaş'la Ümit Davala'ya. Peki siz yıllarca bu sahalarda top oynamadınız mı? Siz bunları yaşamadınız mı? Teknik direktör olurken bilmiyor muydunuz size küfredeceklerini? Hele Hasan Şaş hiç konuşmasın sahada ne kadar gergin bir futbolcu olduğunu dünya alem biliyor. Bırakın bu masum ayaklarını. Eğer güvenmiyorsanız kendinize hakim olabilmeye bırakın siz de bu işi. İnanın yapacak adam çıkar.

Rakip takım teknik direktörünü maçtan önce karşılamayan Aykut Kocaman da çıkıp bu saatten sonra ahlak dersi falan vermesin. bırakıp gitsin usulca.

7) Emre Belözoğlu-Felipe Melo- Caner Erkin. Maç başladı , başlar başlamaz birbirlerini yemeye başladılar. Daha hiçbir şey yokken üzerlerine yürümeler falan. Kim veriyor size bu gücü? Kim sizin bu kadar rahat etmenizi sağlıyor? Emre küfür ediyor lafını kimse söylemesin bana. Melo etmiyor mu?Melo da ne yapsa az. Takım arkadaşını soyunma odasında dövmüş ve kovulmamış bir adam ne yapsa haktır. Üstüne bir de bütün bir yaz peşinden koşulmuş. Emre de ne yapsa az. Bırakın etsinler küfürü birbirlerine ama o formaları kirletmesinler. O formaları Metin Oktay'lar , Lefter'ler giydi. Şimdi o formadan ellerini ayaklarını çekip defolup gitsinler.

 

8) Burak Yıldırım. Öncelikle Allah'tan rahmet yakınlarına baş sağlığı diliyorum.

İşte saydık burda bir sürü madde daha niceleri de vardır şüphesiz. Sizlersiniz bu çocuğun katili. Sensiz Aziz Yıldırım, sensin Ünal Aysal, sensin Sabri , sensin Melo , sensin Volkan , sensin Emre , sensin Caner ve daha binlerce kişi sizsiniz o gencin katil.! Eserinizle gurur duyun.

Eğer ki benim mutluluğum başkasının evlat acısı oluyorsa varsın olmasın öyle mutluluk. 

Abdullah Yavuz


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder