Sayfalar

1 Eylül 2009 Salı

Efes World Cup 8 Bitti...

(Teknik aksalıklardan ötürü yaklaşık 4-5 gün blog'tan uzak kaldım.Allah tan 3 kişiyiz de yokluğum hissedilmiyor.Yine de okuyuculardan -takip eden varsa- özür diliyorum.)

Evet Efes World Cup 8 sona erdi.Şampiyon Hırvatistan oldu.Takımlar arasında ufak bir değerlendirme yapacak olursak.

1. Hırvatistan :

Kuşkusuz Türkiye'yle birlikte 2 favoriden biriydi.Şampiyon olmaları sürpriz olmadı desek yalan olmaz.Turnuvanın MVP'si seçilen Roko Ukic harika bir performans sergiledi. 17.1 sayı , 6.0 asist ortalaması ile hem sayı hem de asist kralı oldu.Tabii özellikle bizim maçta yıldızlaşan "yaşlı kurt" Prkacin'i unutmamak gerek.Koç Jasmin Repesa ise : "Bu turnuvada ikinci kez şampiyonluğu elde ettiğimiz için mutluyum ancak bu akşam çok iyi oynadığımız söylenemez. Avrupa Şampiyonası’na birkaç gün kalana kadar hazırlıklarımıza devam edeceğiz ve eksiklerimizi kapatacağız. Genel olarak bu turnuvada iyi mücadele ettik. Oyuncularımın performansından memnunum. Polonya’da çok daha iyi olacağız" şeklinde konuştu.

2. Makedonya :

Tartışmasız turnuvanın en büyük sürprizini yaptılar.Herkes tarafından 5. lik - 6. lık maçında oynaması beklenen takım Hirvatistan ile birlikte final oynadı.Turnuva boyunca iyi de oynadılar, iyi mücadele ettiler.Özellikle Almanya ve Letonya'ya 20 sayı fark atmaları çok dikkat çekti.Makedonya adına en dikkat çeken isim ise 16 sayı 7 ribaund ortalaması ile oynayan Jeremiah Massey idi.Gene pota altında Pero Antic'te Makedonya adına parlayan isimlerdendi.

3. Almanya :

Almanya aslında tam da beklenen sonucu aldı.Tabi Cris Kaman ve Dirk Nowitzki geldikten sonra bu takım çok daha canlı olacaktır.Kaman pota altında çok etkili bir oyuncu.Nowitzki zaten bu takımın beyni , zor zamanlarda attığı şutlar , sahanın her yerinde çok rahat oynayabilmesi Almanya'yı çok rahat bir şekilde 1-2 basamak yukarı çekiyor.Bu iki oyuncununda olmamasına rağmen 3. olmaları büyük başarı. Heiko Schaffartzik ve Per Gunther Almanya adına yıldızlaşan isimlerdi.

4. Letonya :

O gruptan kolay bir şekilde 2 de 2 yaparak çıkmaları bekleniyordu.Büyük Britanya biraz daha tecrübeli olsaydı 2 de 0 yaparak grup sonuncusu bile olabilirlerdi.Oynadıkları 4 maçın 3 ünü kaybetmeleri , kazandıkları maçtada %100 rakibin hatası olduğu için aslında pekte iyi bir turnuva geçirmediler.Ama tabiki onlar adına da turnuvada olumlu şeyler var ; pota altı.Kambala-Biedrins-Berzins üçlüsü eğer formdaysa Letonya pota altı cehenneme dönüşebiliyor.Letonya adına parlayan ise belirttiğim gibi Kambala ve Biedrins'ti.

5. Türkiye :

Şanssız bir turnuva geçirdik desek yanlış olmaz.Grupta 2 de 0 yapmamızı kimse beklemiyordu.Kötü bir turnuva geçirdik ama bizim adımıza da olumlu şeyler vardı.Özellikle Kerem Tunçeri ve Ender Arslan'ın olmadığı son maçta rotasyonun ne kadar iyi olduğunu gördük.Sinan Güler,Bekir Yarangüme,Engin Atsür biraz da rakiple ilgili olarak çok başarılı bir maç sergilediler.Polonya için henüz hazır değiliz ama umarım hazır oluruz , böyle bir kadroyla bu turnuva da 5. olmamamız gerekirdi.

6. Büyük Britanya :

Her ne kadar sonuncu olsalarda iyi bir performans ortaya koydular.Letonya maçında biraz daha tecrübeli olsalardı kaybetmezlerdi ve gruptan çıkarlardı.Ama zaten bu turnuvaya katılmalarındaki amaç tecrübe kazanmaktı.Ben gerekli tecrübeyi kazandıklarını ve bir daha 15 sayı öndeyken maçı beraberliğe getirip , son saniyede topu kaptırarak yenilceklerini sanmıyorum.Oblar adına turnuvanın parlayan isimleri ise Andrew Betts , Nick George ve Rob Archibald dı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder