Sayfalar

18 Eylül 2013 Çarşamba

Galatasaray 1- 6 Real Madrid

Böyle bir akşamdan sonra konuşmak zor ama yine de sıcağıyla birkaç bir şey söylemek istedim.

Öncelikle kimse konuşmuyor ve sanırım konuşmaya da pek niyeti yok bu yabancı sınırlaması meselesini. Daha hiçbir şekilde yan yana oynamamış Eboue-Dany-Chedjou-Riera 4lüsünü sahaya sürmen gerekiyor. Bunun faturasını Fatih Terim'e çıkarmak niyetinde değilim. Elinizde Gökhan Zan-Semih-Dany-Chedjou varsa bu tercihinizi eliştirmem. Ancak kesinlikle faturayı keseceğim, TFF tarihinin en rezil yönetimi olan Yıldırım Demirören ve ekibidir.

Maç içi realitelere dönecek olursak;

-Bir Fatih Terim gerçeğinden söz etmemiz gerek. Hep dediği gibi BAM BAM BAM oynayacağız stiliyle sahadaydı yine Galatasaray. İlk yarım saat mükemmele yakın bir oyun vardı. Ancak orta sahaya kadar çizgi halinde gelen savunma yine de içimde bir korku yaratıyordu. Bu oyun gerçekten CL oyunu değil , bu ligde nasıl oynanması gerektiğini bugün Ancelotti ders niteliğinde öğretti.

-Bir an önce golü bulmamız gerektiği gözler önündeydi fakat beklenen olmadı ve uzaydan gelen hava topuna Eboue'nin yaptığı - ne ilk ne son- inanılmaz hata ile golü yedi Galatasaray. Hani 1.80 boyunda düz bir kalas diksen sahanın o kısmını o gol olmazdı. Geçen sene İspanya'da yine benzer bir hata yapmıştı , değişen hiçbir şey yok anlayacağın. Bu seviye bu hataları kal-dır-mı-yor. Arsenal'dan bu yüzden ayrıldı bu adam. Sen Madrid'e böyle hatalar yaparsan ağlamayacaksın arkadaş 6 da yersin 10 da.



-Melo? Türkiye ligine benzemiyor dostum buralar. Bu hataları aslında yine çok sık yapmaya başladı. Ligdeki ukalalığı belki pahalıya mal olmuyor burda faturanı keserler. Hep bahsettiğim bu ukala hal ve tavırdan bir çok futbolcunun ve taraftarın kurtulması gerekliliğidir. Galatasaray son derece iyi bir kadroya sahip ancak taraftarın ve yönetimin sandığı CL'yi alacağız kalitesinin çok çok uzağında. Bundan uzaklaşıp gerçekleri görmeden doğruya ulaşmak pek mümkün değil.

 -Burak Yılmaz'dakinin adı düşüş değil çöküştür. Geçen sezonki Burak'ın en az 2 golü vardı bugün. Kafa olarak başka yerlerde olduğunu düşünüyorum, umarım toparlanır. Çünkü savunma hataları kadar payı var bu mağlubiyette. Maçın belki de en büyük kırılmanın anlarından biri 2.yarının başında 6pastan kaçırdığı gol pozisyonudur. Sneijder ise sadece ismen sahadaydı. Onun için de benzer şeyleri söylemek mümkün.

- Geri kalan goller ve futbol için çok bir şey söylemeye gerek yok sanırım. Buralarda bu işler böyle yürüyor.
Ancelotti gibi buranın havasını suyunu kapmış hocalar futbolun bu "akıllı oyun" kısmını çok iyi oynuyor. Kalan maçlarda daha iyi bir performans dileğiyle.

Abdullah Yavuz


1 yorum:

  1. Drogba da ahim sahim bir futbol oynamadı abi, birçok topu ezdi, hırs evet ilk 30 dakika vardı ama bu GS nin her zamanki sorunu 20-30 civarı dakikalardan sonra alelade bir takım gibi oynamak yakismaz hic bir takıma, 30 dan sonrasını da saymam diyemeyecegine göre ya 30 dk R.Ma gibi rolanti oynayıp sonra dalacaksin, ya da 30 dakikada 4 5 atacaksın ki adamlar atamasın.

    R.Ma yi gec hadi adamlar super güç oyle avutayim kendimi ama bir bursaya oynanan oyundan ne farki var bu GS in ? Sneijder Selçuk neden oynamadı o zaman o maçta ?

    YanıtlaSil